• Home
  • Categories
    • Food
    • Recipes
    • Restaurants
    • Travel
    • Training
    • Collaboration
  • Archives
    • 2017
    • 2016
    • 2015
  • Social
  • Contact

Vegan Warrior

October 26, 2015 2 Comments

Jalotofu & Silmusalaatti: Karamellitofu ja aasialainen lasinuudelisalaatti

Vegan Warrior Jalotofu Silmusalaatti

Yksi kaikkien aikojen lempiannoksistani on ollut ravintola Farangin legendaarinen karamellipossu. Huippukokki Tomi Björkin käsialaa oleva annos on taivaallinen yhdistelmä makeaa ja tulista. Vegaanin ruokavalioon ei luonnollisestikaan possu kuulu, joten  makean karamellin ja tulisen chilin liittoa täytyy saada jossain muussa muodossa. Ja mieluiten mahdollisimman terveellisesti!

Tämä ihana makuyhdistelmä juolahtikin ensimmäisenä mieleeni, kun päätin tarttua Jalotofun ja Silmusalaatin syksyn blogihaasteeseen: tarkoituksena oli luoda herkullinen kasvisresepti, jonka pääosassa ovat nämä kaksi oivallista raaka-ainetta. Joten hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä: terveellinen kookoskaramellitofu aasialaisella lasinuudelisalaatilla! Tästä (helposta) ruoasta tuli kertaheitolla hitti meidän keittiössä ja maistuu myös lihansyöjille.

KARAMELLITOFU JA AASIALAINEN LASINUUDELISALAATTI
Kahdelle

1 pkt Jalotofua* (esim. Jalotofu Hempnut)

3 tl Tamari-soijakastiketta
1 tl seesamöljyä
2 tl kookossokeria
Puolikas punainen chili
1 iso valkosipulin kynsi
1 cm pala inkivääriä
Ripaus suolaa

MARINADI: Pilko chili, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kuutioi Jalotofu ja laita marinoitumaan tiiviiseen astiaan yön yli tai vähintään muutamaksi tunniksi.

5 rkl kookossokeria
1 rkl Tamari-soijakastiketta
1 rkl seesamöljyä
1 tl etikkaa
1 dl vettä
Puolikas punainen chili
Ripaus suolaa

KARAMELLIKASTIKE: Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa ja anna hautua, kunnes seos paksuuntuu (noin 10-20 min). Paista Jalotofuun pannulla rapea pinta tai grillaa. Lisää paistetut Jalotofukuutiot karamellikastikkeeseen ja sekoita.

Valko- ja punakaalia
1 rkl omenaviinietikkaa
Lasinuudeleita
Silmusalaattia* (esim. Silmusalaatti tulinen)
Punaista chiliä
Paahdettuja maapähkinöitä

AASIALAINEN LASINUUDELISALAATTI: Pilko kaali ohuiksi tikuiksi ja kääntele se kevyesti etikassa. Valmista lasinuudelit: kaada kiehuvaa vettä lasinuudelien päälle niin, että ne peittyvät. Odota muutama minuutti, kunnes nuudelit pehmenevät ja valuta nuudelit.

Aloita annoksen kokoaminen asettamalla kulhon pohjalle kaalia ja päälle lasinuudeleita (päätä näiden määrät syöjien nälkäisyyden mukaan). Lisää Jalotofu ja karamellikastiketta. Viimeistele reilulla annoksella Silmusalaattia sekä punaisella chilillä ja (itse)paahdetuilla maapähkinöillä. Nauti!

* Jalotofun ja Silmusalaatin tuotteet saatu.

I created this epic recipe as a vegan tribute for one of my ultimate favourite dishes: pork in caramel sauce by restaurant Farang in Helsinki, Finland. This Asian inspired dish is a perfect combination of sweet and spicy.

As a vegan, I needed to find another way to enjoy the flavours of my favourite dish. So, I created my version of pork in caramel sauce with the delicious Jalotofu tofu and Silmusalaatti sprout salad. So, ladies and gentlemen: I give you tofu in healthy caramel sauce with Asian glass noodle salad!

TOFU IN CARAMEL SAUCE WITH ASIAN GLASS NOODLE SALAD
For two

1 pack tofu (Jalotofu Hempnut)

3 ts Tamari soy sauce
1 ts sesam oil
2 ts coconut sugar
Half of a red chili
1 large clove of garlic
1 cm piece of fresh ginger
Pinch of salt

MARINADE: Cut the chilli, garlic and ginger. Mix all the ingredients together. Cut the tofu into dices and put into the marinade to season overnight in the fridge.

5 tbs coconut sugar
1 tbs Tamari soy sauce
1 tbs sesam oil
1 ts vinegar
1 dl water
Half of a red chili
Pinch of salt

CARAMEL SAUCE: Mix all the ingredients together in a pan and let the sauce simmer until it thickens (this takes approx. 10-20 minutes). Fry the tofu in a pan or grill it to get a crispy texture. Add the tofu into the thickened sauce.

White and red cabbage
1 tbs apple vinegar
Glass noodles
Silmusalaatti sprout salad
Red chili
Roasted peanuts

ASIAN GLASS NOODLE SALAD: Cut the cabbage into thin slices and turn it lightly in vinegar. Prepare the glass noodles: pour boiling water on the noodles and let them cook for a couple of minutes. When the noodles have turned soft, pour the water out.

Start putting the dish together by setting the cabbage and then the noodles on a bowl. Pour in the tofu and caramel sauce. Finish up the dish with Silmusalaatti, chopped chilli and roasted peanuts. Enjoy!

Share:

  • Facebook
  • Twitter

Filed Under: Food, Recipes

Comments

  1. Mari says

    March 26, 2016 at 21:05

    Olen suhtautunut tofuun vähän ristiriitaisesti, mutta tällä reseptillä se vei sydämeni! Olen kääntymässä kasvissyöntiin, tai ainakin nyt aluksi jättämässä punaisen lihan pois ja luenkin blogiasi tiuhaan 🙂

    Reply
    • Salla, Vegan Warrior says

      March 26, 2016 at 21:38

      Kiva kuulla! 🙂 Vähän sama fiilis ollut itselläkin, mutta kyllä laadukas tofu hyvin maustettuna tietyissä ruokalajeissa maistuu. Suosittelen Jalotofun hampputofua – se on herkkua 😛

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • RSS

Terveellisiä ja herkullisia reseptejä aina gluteenittomasti ja ilman valkoista sokeria. Lisäksi vinkkejä ja ravintola-arvosteluja sekä ajatuksia urheilusta ja elämästä yleisemmin.

Healthy and tasty recipes always gluten-free & sugar-free. Tips for healthy restaurants, and thoughts on sports and life in general.

CATEGORIES

  • Collaboration
  • Food
  • Recipes
  • Restaurants
  • Training
  • Travel

All of the photos are mine if other source is not mentioned. Please do not use my photos without permission.

Copyright © 2019 Vegan warrior by Salla Kääriäinen

Theme Stockholm On Genesis Framework