Minuun iski hyvin poikkeuksellinen mausteisen ruoan himo, jota tyydyttämään kehittelin äärimmäisen helpon ja nopean ratkaisun. Ras el hanout -mausteseoksessa kylpee kukkakaalin nuppuja ja omenaa, makeutusta tuovat taatelin palaset ja suutuntumaa mustat seesaminsiemenet.
Mausteinen ruoka sopii täydellisesti pimeisiin, kylmiin (ja sateisiin) iltoihin! Ja nämä mausteet tuovat myös vaihtelua jouluruoan lomaan. Omassa keittiössäni kukkakaali ja ras el hanout kohtaavat seuraavan kerran pannulla, kun paistan kukkakaalista leikattuja paksuja siivuja, “kukkakaalipihvejä” ras el hanout -mausteella maustetussa oliiviöljyssä.
MAROKKOLAINEN KUKKAKAALISALAATI
Puolikas kukkakaali
Omenaa
2-4 tuoretta taatelia
Mustia seesamin siemeniä
Ras el hanout -mausteseosta
1-2 tl omenaviinietikkaa
Pese ja pilko kukkakaali ja omena pieniksi paloiksi. Poista taateleista kivet ja pilko nekin. Lisää joukkoon mustia seesamin siemeniä, omenaviinietikka sekä Ras el hanout -mausteseosta oman makusi mukaan. Mauste on melko voimakasta, joten lisää sitä vähitellen. Sekoita kaikki keskenään ja nauti!
I had an urgent, very exceptional craving for spicy food. I created an easy, quick fix: moroccan cauliflower salad with Ras el hanout seasoning. Spicy food is perfect for dark, cold (and rainy) nights.
MOROCCAN CAULIFLOWER SALAD
Half a caluflower
Apple
2-4 fresh date
Black sesame seeds
Ras el hanout seasoning
1-2 tl apple vinegar
Wash and cut the cauliflower and apple. Pit the dates and cut them. Add black sesame seeds, the apple vinegar and Ras el hanout seasoning to your taste. The seasoning is quite spicy, so add it gradually. Mix everything together and enjoy!
Leave a Reply